Combicentrum

Het Combicentrum aan de Mierloseweg is een van de betere wijkwinkelcentra van Helmond. In het najaar van 2012 is de buitenruimte bij het Combicentrum volledig opgeknapt.

Het wegdek en de parkeervakken zijn van nieuwe bestrating voorzien, evenals de trottoirs. Ook zijn er nieuwe fietsrekken, afvalbakken, bankjes en bomen geplaatst. Hierdoor ziet het Combicentrum er als nieuw uit en is het klaar voor de toekomst.

Nieuwe inrichting

De Mierloseweg was eerst een asfaltweg. Ter hoogte van het Combicentrum is het asfalt vervangen door gebakken klinkers. Automobilisten hebben hierdoor, zeker omdat er een drempel ligt, nog meer het gevoel dat ze door een verblijfsgebied rijden. Bovendien heeft het winkelcentrum zo een duidelijker begin en eind gekregen. De rijbaan is iets smaller gemaakt, het uitzicht vanaf de parkeerhavens is verbeterd en er zijn nieuwe bomen geplant. De parallelweg met de parkeerhavens is gebleven. Het aantal parkeerplaatsen is iets gestegen van 38 naar 40. Tot slot zijn er nieuwe afvalbakken, fietsenrekken en zitgelegenheden geplaatst.

Het vernieuwde Combicentrum

Het vernieuwde Combicentrum

Meedenkgroep

De nieuwe inrichting van het Combicentrum is tot stand gekomen in overleg met de ondernemers en bewoners van dit winkelcentrum. Zij hebben in een meedenkgroep meegepraat en meegedacht over de nieuwe inrichting.

Duurzaamheid

Bij de vernieuwing van het Combicentrum is gebruik gemaakt van duurzame materialen bijvoorbeeld gebakken klinkers. Wist u dat deze klinkers tot vier keer langer mee gaan dan betonklinkers? En dat je deze klinkers kan hergebruiken? Daarom is er gebruik gemaakt van deze rode bakstenen. Hierdoor besparen we nu, maar ook in de toekomst, een boel geld. Misschien is het u al opgevallen dat alle nieuwe straatverlichting in Helmond West van LED-verlichting is voorzien. LED gaat veel langer mee dan de gloei- of spaarlamp. Daarnaast verbruikt LED-verlichting ook minder stroom.