Maak 't in Ambachtscentrum 't Patronaat

In ambachtscentrum 't Patronaat aan de 2e Haagstraat zijn 10 werkateliers gerealiseerd voor creatief ambachtelijke ondernemers.

In ambachtscentrum 't Patronaat aan de 2e Haagstraat zijn 10 werkateliers gerealiseerd voor creatief ambachtelijke ondernemers. In april 2017 werd gestart met de restauratie en verbouwing van dit rijksmonument. Dit gebouw heeft bijna een eeuw dienst gedaan als patronaat, school en wijkcentrum. Nu de verbouwing klaar is zullen creatief ambachtelijke ondernemers nieuw leven blazen in de karakteristieke pand.  Op 10 maart 2018 werd ’t Patronaat feestelijk geopend. 
Ondernemers
De ondernemers die er zijn gestart of binnenkort gaan starten zijn:
Kookcreatie (www.kookcreatie.nl)
’t Patronaald (www.patronaald.nl)
Grafisch Atelier Helmond (https://nl-nl.facebook.com/grafischatelierhelmond/)
Afdeling Online (www.afdelingonline.nl)
Atelier Hatseflats (https://www.facebook.com/atelierhatseflats)
Wilt u het ook maken in het Patronaat?
Er zijn nog enkele werkunits van circa 40 m2 te huur. Het Patronaat ligt nabij het centrum van Helmond en is goed bereikbaar. Het gebouw is voorzien van alle basisvoorzieningen, maar ook – en wellicht nog belangrijker – geestverwante ondernemers. De huurprijs voor de werkunits bedraagt € 70,= m² per jaar excl. BTW en vaste lasten. In het voorjaar 2018 wordt de openbare ruimte rond het gebouw heringericht. Er worden onder andere voldoende gratis parkeerplaatsen gerealiseerd voor huurders en bezoekers.
Meer informatie
Voor meer informatie over de huur van een ruimte: vastgoed@helmond.nl of 0492-587640.
Subsidiemogelijkheden voor starters
Startende ondernemers en A-starters (starters vanuit een werkeloosheids- of uitkeringspositie) kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van een subsidieregeling die voorziet in een tegemoetkoming in de huur en in een bijdrage in coaching voor een periode van maximaal 5 jaar.
Voor meer informatie over de startersregeling: Ondernemen en Ontwikkelen, d.van.den.Hombergh@helmond.nl of  0492-585940.

Kennismakingsfilmpje
Bekijk hier een kennismakingsfilmpje met enkele nieuwe huurders (Youtube)

Ambachtscentrum 't Patronaat

't Patronaat, zoals het eruit zag in 1930 (foto: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven)

Gemeente Helmond heeft van het Regionaal Historisch Centrum in Eindhoven twee bijzondere verhalen ontvangen over de geschiedenis van 't Patronaat. Lees ze hieronder.