Walking Football

De OldStars, een groep senioren uit Helmond, is op zoek naar enthousiastelingen die op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur mee willen voetballen. En geen gewoon voetbal, maar Walking Football.

Walking Football
Football is een voetbalvorm voor 60-plussers die de fysieke gesteldheid van senioren respecteert. Zo mag je niet rennen en geen slidings maken of lichamelijk contact gebruiken. Vooral aan het sociaal contact en spelplezier wordt veel aandacht besteed.  Behalve dat er niet mag worden gerend, is er geen buitenspel en zijn er geen keepers. Niet rennen houdt in dat er altijd één voet aan de grond blijft. Ook mogen er geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. De spelregels zijn bedoeld om de fysieke belasting laag te houden zodat blessures worden voorkomen. De afmetingen van het veld zijn 25 bij 40 meter en er wordt 6 tegen 6 gespeeld zonder keepers.

Iedere dinsdagochtend

De OldStars trainen wekelijks op dinsdagochtend van 10:00 – 12:00 uur op sportpark Houtsdonk, Heeklaan 21 in Helmond. De trainingsduur is ongeveer 1,5 uur. Na een korte warming-up en wat oefenvormen spelen we partijvormen. De training staat onder begeleiding van een trainer van voetbalvereniging HVV en een buurtsportcoach van de stichting JIBB. Deze voetbalvariant richt zich op 60-plussers maar ook als de 60 in het vizier komt dan kunt u meedoen! Meld u gerust aan voor een vrijblijvende training. Op dit moment zijn er geen kosten verbonden aan de deelname. Wellicht dat in de toekomst om een kleine bijdrage wordt gevraagd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kristian van den Nouwlant.  
06 – 290 464 99, kristianvandennouwlant@jibbhelmond.nl