T+LAB

Op 15 mei 2013 is het T+LAB aan de 3e Haagstraat 67 geopend. Voorlopig voor een periode van drie jaar.

Het T+Lab aan de 3e Haagstraat

Wat is het T+LAB?

Het T+LAB probeert talenten bij kinderen uit de wijk te ontdekken door deze kinderen spelenderwijs te laten leren. Er is aandacht voor sport, taal, techniek, natuur, muziek en culturele activiteiten. Het gaat om kinderen van basisschoolleeftijd. Het T+LAB betrekt hierbij ouders, wijkbewoners en stagiaires van Helmondse opleidingen. Het is geslaagd als kinderen hun talenten ontdekken en hun dromen dichterbij brengen. Ook is het belangrijk dat het T+LAB een leerplaats voor studenten is en een positieve bijdrage levert aan Helmond West.

Samen muziek maken in het T+Lab

Wie doen er mee?

Verschillende organisaties, die al in Helmond West actief zijn, werken in het T+LAB samen. Het idee voor het T+LAB is ontwikkeld door de basisscholen Mariaschool en De Troubadour (inmiddels Westwijzer), LEVgroep, Jibb Helmond (Jeugd in beweging brengen), T+Huis en Cultuurcontact. Het T+Huis is een organisatie die ook in Eindhoven succesvol is.

Activiteiten op meerdere locaties

Het T+LAB zit dus in het gebouw aan de 3e Haagstraat 67, maar de activiteiten vinden op meerdere locaties plaats, zoals in Westwijzer, bij speeltuin Helmond West en op sportvelden.

Samen Sterk

Op de Dag van Respect hebben de kinderen bij het T+LAB een lied gemaakt tegen pesten. Het lied is, samen met een singer-songwriter, in een studio opgenomen en er is een clip van gemaakt. Het nummer heet Samen Sterk en is te bekijken via het onderstaande YouTube-filmpje.

Vragen?

Heeft u vragen over het T+LAB? Neemt u dan contact op met de LEVgroep, tel. 0492-598989 en vraag naar Kira Broekmans of Aike Heuvelink.