Dahliatuin en volkstuinen

Om het Goorlooppark Midden te kunnen aanleggen, zijn zowel de Dahliatuin Helmond West als de volkstuinen van volkstuinvereniging De Apostelhoeve verplaatst naar een nieuwe locatie.

Dahliatuin Helmond West

De Dahliatuin is na ruim 50 jaar nog steeds bijzonder populair. Door de aanleg van het Goorlooppark was er geen ruimte meer op de locatie aan de Itterestraat. Sinds het voorjaar van 2013 groeien de dahlia’s daarom in de nieuwe dahliatuin aan de Oversloot in Houtsdonk, achter de flats aan de Heeklaan. In de nieuwe dahliatuin staat een gebouwtje met ontmoetingsruimte, toilet en ruimte voor de opslag van gereedschap. In de winter kunnen in het gebouw de dahliaknollen opgeslagen worden. Het gebouwtje in de nieuwe dahliatuin bevat ook een klein vleermuizenverblijf. Over een deel van het gebouw ligt een zandpakket met gras, waardoor het deels ondergronds ligt.

Op zaterdag 31 augustus 2013 is de nieuwe Dahliatuin Helmond West feestelijk geopend.

De nieuwe Dahliatuin

De nieuwe Dahliatuin

De nieuwe Dahliatuin

Volkstuinen De Apostelhoeve

Net als de Dahliatuin, moesten ook de volkstuinen van volkstuinvereniging De Apostelhoeve aan de Arbergstraat plaats maken voor de aanleg van het Goorlooppark. De Apostelhoeve is verhuisd naar een plek achter de al bestaande volkstuinen van 'De Hort Op' aan de Hortsedijk. Er liggen nu dus twee volkstuinverenigingen bij elkaar.

Het terrein van het nieuwe volkstuincomplex is opgehoogd, de sloten zijn opnieuw aangelegd en de grond is verbeterd. Er is een nieuw verenigingsgebouw gerealiseerd en een mestbak geplaatst. Ook zijn er een nieuwe toegangsweg en een parkeerterreintje aangelegd. Rondom de volkstuinen staat een stevig hekwerk, voorzien van anti-konijnengaas. Zo blijven de worteltjes binnen en de konijnen buiten. Er zijn nog enkele tuintjes vrij.

De nieuwe volkstuinen van De Apostelhoeve

De nieuwe volkstuinen van De Apostelhoeve