Speeltuin Helmond West

Speeltuin Helmond West is al meer dan 50 jaar een begrip in Helmond en de regio. Van heinde en verre komen kinderen er spelen, bijvoorbeeld tijdens schoolreisjes, kinderfeestjes of samen met hun ouders. Door de wijkontwikkeling, gaat er in Helmond West het nodige veranderen, maar één ding staat vanaf het begin al vast: de speeltuin moet in de wijk blijven.

Er zijn wel twee belangrijke ontwikkelingen in Helmond West die de speeltuin direct raken. Dit zijn de aanleg van de Kasteelherenlaan en het Goorlooppark. Voor beide ontwikkelingen moet de speeltuin een deel van haar grond afslaan. Later krijgt de speeltuin daar een ongeveer even groot stuk voor terug aan de kant van het spoor. De ingang van de speeltuin is verplaatst: deze ligt niet meer aan de Itterestraat, maar aan de Arbergstraat 85. Vanaf deze nieuwe ingang kunnen bezoekers langs een palenwand naar de kantine lopen. Door de kantine bereik je dan de speeltuin. Voor de nieuwe rotonde van de Kasteelherenlaan moest de speeltuin een stuk van zijn grond afstaan. In 2017 komt er aan de spoorzijde weer een gelijkwaardig stuk grond voor terug. Ook aan de zijde van de Goorloop verandert het terrein: nu staat hier nog een recht hek, straks komt hier een mooie slingerende afscheiding.

De nieuwe ingang aan de Arbergstraat

Op deze plek lag voorheen het zwembad. Rechts de nieuwe palenwand.

Spelen in de vernieuwde speeltuin

Spelen in de vernieuwde speeltuin

Beweegtuin geopend

Op zondag 29 maart 2015 is, tegelijk met het nieuwe speelseizoen, de beweegtuin geopend in Speeltuin Helmond West.

Paviljoen

Speeltuin Helmond West heeft plannen om de verouderde kantine te vervangen door een nieuw paviljoen. Het idee is dat ook IVN Helmond een plek krijgt in dit nieuwe gebouw.