Hertoghof

Op 1 juli 2013 zijn de 20 nieuwe duurzame woningen van Hertoghof officieel geopend. Hertoghof is het eerste nieuwbouwproject binnen de wijkontwikkeling van Helmond West. Voor de in totaal 15 woningen die er eerst stonden, zijn 20 nieuwe woningen in de plaats gekomen. Die vormen nu samen een hofje. Het zijn huurwoningen voor gezinnen en senioren en een fraaie poortwoning voor jongere mensen.

De feestelijke opening van Hertoghof op 1 juli 2013 (fotografie: Cofoto, Mario Coolen)

Duurzaam

Zoals op vele plaatsen in Helmond West is ook op het project Hertoghof een duurzaam stempel gezet. Zo bestaat de fundering van de woningen uit een vloerplaat. Dit betekent dat in de toekomst de fundering hergebruikt kan worden voor een nieuwe woning. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd, door bijvoorbeeld driedubbel glas en zijn er duurzame materialen gebruikt. De daken zijn voorzien van een zonneboiler voor warm water en de woningen zijn voorzien van vloerverwarming. Hierdoor kan de woning met een lagere temperatuur verwarmd worden. Ook is de CV-installatie gecombineerd met een luchtwarmtepomp, waardoor warmte uit de lucht van de woning wordt hergebruikt voor warm water en de verwarming. Naast een lagere energierekening, betekent dit ook een schoner milieu.

Speelse indruk

Door de variatie in de woningen, maakt Hertoghof een speelse indruk. De standaardhuizen, de poortwoning, de wat ruimere woningen en de lagere seniorenwoningen; in Hertoghof is plaats voor veel verschillende mensen. De seniorenwoningen hebben al hun voorzieningen op de begane grond, met op de bovenverdieping nog een extra slaapkamer. Het hofje is bestraat en er liggen twee boomvakken. Er is verlichting opgehangen en bij de toegang tot het hofje is een hekwerk geplaatst. De bewoners kunnen parkeren op een afgesloten binnenterrein.

Hertoghof (fotografie: Cofoto, Mario Coolen)

Hertoghof (fotografie: Cofoto, Mario Coolen)