Markieshof

Na de bouw van Ridderhof is woCom in het voorjaar van 2015 gestart met de bouw van Markieshof, waar 22 nieuwe woningen worden gebouwd.

Het project bestaat uit 14 huur- en 8 koopwoningen. De 8 sociale koopwoningen hebben aan de voorzijde uitzicht op een ruim plantsoen. Om te ontspannen, om te spelen. Met veel groen, maar ook een voetbalkooi en meerdere speeltoestellen voor verschillende leeftijdsgroepen. De nieuwe woningen komen tussen de Haaglaan, Tournooistraat en Markiesstraat. De 33 vooroorlogse woningen die daar stonden, zijn in 2014 gesloopt. De oplevering van Markieshof staat gepland voor eind 2015, begin 2016.

Een impressie van de nieuwe woningen van Markieshof

Een impressie van de nieuwe woningen van Markieshof

Vernieuwd plantsoen Markiesstraat

De bewoners van de 8 koopwoningen kijken straks uit over een ruim plantsoen aan de Markiesstraat. In 2011 is daar een nieuw speelveld geopend. In dit speelveld ligt onder andere een voetbalkooi. In 2015 wordt het speelveld uitgebreid en vernieuwd. De populaire voetbalkooi blijft behouden en daarnaast komt er ruimte voor meerdere speeltoestellen voor verschillende leeftijdsgroepen. Via de link hieronder kunt u een impressie bekijken waarop u kunt zien hoe het speelveld er ongeveer uit komt te zien. De plaatjes die erbij staan zijn voorbeelden van speeltoestellen die er mogelijk kunnen komen. Het gaat nog om een concept-plan, waaraan nog het nodige kan veranderen. Het plan wordt besproken met de omwonenden van het speelveld. Zij kunnen nog wensen aangeven of ideeën inbrengen. Zodra het definitieve inrichtingsplan klaar is, leest u dat op deze website.